[1] Castell interior va estar actiu entre el maig de 2014 i l’octubre de 2015 amb un doble objectiu: afegir-se a les iniciatives al voltant del cinquè centenari del naixement de Teresa de Jesús (1515-1582), inaugurat el 28 de març de 2014 i que va culminar el 15 d’octubre de 2015; i convertir-se en una plataforma per a l’estudi de la relació del Carmel descalç amb diversos àmbits de la història i la cultura catalanes: presència del Carmel en episodis de la història dels segles XVI-XX, biografia de frares i monges carmelites, i la seva contribució a la nostra cultura. Aquí es pot llegir un balanç de la feina feta durant gairebé any i mig.

[2] Castell interior torna a obrir les portes el març de 2017 amb el propòsit de confirmar-se com a plataforma d’estudi i difusió de la presència del Carmel descalç en la història i la cultura catalanes, des de diferents aproximacions: personatges i episodis de la història interna de l’orde; relació amb la societat i la cultura coetànies; inventari, publicació i/o difusió d’eines de treball per a l’investigador (obres impreses i manuscrites, documentació arxivística, imatges…); ressenya de novetats bibliogràfiques i d’activitats diverses, etc. També ens fem ressò de projectes i novetats editorials no necessàriament referents a l’orde, però que aporten materials útils per al seu estudi o al d’altres branques de la família carmelita.

Març de 2017


Autores

♠ Maria Toldrà i Sabaté

Igualada, 1966. Filòloga i documentalista. Corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona (2014). Coordinadora de la base de dades Manuscrits catalans de l’Edat Moderna (IEC). Membre del comitè científic i col·laboradora de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians. Membre del Centre de Documentació Ramon Llull i col·laboradora de la Base de dades Ramon Llull (UB). Catalogadora de l’arxiu de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona (BC i AHSCSP). Manté el blog de filologia i història Vademècum. [Administració i redacció d’entrades]

♠ Mercè Gras i Casanovas

Sant Ramon, 1963. Historiadora modernista i arxivera de l’Arxiu dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears. Ha publicat treballs sobre història de la cartografia i la geografia, els carmelites descalços a Catalunya, l’escriptura monàstica femenina, la història de l’alimentació i d’altres temes. [Redacció d’entrades]


Col·laboradors

Castell interior està obert als col·laboradors que hi vulguin fer aportacions sobre qualsevol aspecte dels objectius indicats. Fins avui hi han col·laborat: Laia DE AHUMADA, Mònica BALLTONDRE, Agustí BORRELL, Albert CORBETO, Teresa COSTA-GRAMUNT, Vicent Josep ESCARTÍ, Joan FLORENSA, Teresa GUARDANS, Joan IBORRA, Mireia MARTÍN, Pere MARTORELL, Enric MASDEU, Xavier MIRÓ, Carme NARVÁEZ, Joan REQUESENS, Nora VELA i Verònica ZARAGOZA.

Amb el suport dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.