[1] Castell interior va estar actiu entre el maig de 2014 i l’octubre de 2015 amb un doble objectiu: afegir-se a les iniciatives al voltant del cinquè centenari del naixement de Teresa de Jesús (1515-1582), inaugurat el 28 de març de 2014 i que va culminar el 15 d’octubre de 2015; i convertir-se en una plataforma per a l’estudi de la relació del Carmel descalç amb diversos àmbits de la història i la cultura catalanes: presència del Carmel en episodis de la història dels segles XVI-XX, biografia de frares i monges carmelites, i la seva contribució a la nostra cultura. Aquí es pot llegir un balanç de la feina feta durant gairebé any i mig.

[2] Castell interior torna a obrir les portes el març de 2017 amb el propòsit de confirmar-se com a plataforma d’estudi i difusió de la presència del Carmel descalç en la història i la cultura catalanes, des de diferents aproximacions: personatges i episodis de la història interna de l’orde; relació amb la societat i la cultura coetànies; inventari, publicació i/o difusió d’eines de treball per a l’investigador (obres impreses i manuscrites, documentació arxivística, imatges…); ressenya de novetats bibliogràfiques i d’activitats diverses, etc. També ens fem ressò de projectes i novetats editorials no necessàriament referents a l’orde, però que aporten materials útils per al seu estudi o al d’altres branques de la família carmelita.

Març de 2017


Autores

♠ Maria Toldrà i Sabaté

Igualada, 1966. Filòloga. Corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona (2014). Coordinadora de la base de dades Manuscrits catalans de l’Edat Moderna (IEC). Membre del comitè científic i col·laboradora de l’Institut Internacional d’Estudis Borgians. Membre del Centre de Documentació Ramon Llull i col·laboradora de la Base de dades Ramon Llull (UB). Catalogadora de l’arxiu de l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona (BC i AHSCSP). Manté el blog de filologia i història Vademècum. [Administració i redacció d’entrades]

♠ Mercè Gras i Casanovas

Sant Ramon, 1963. Historiadora modernista i arxivera de l’Arxiu dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears. Ha publicat treballs sobre història de la cartografia i la geografia, els carmelites descalços a Catalunya, l’escriptura monàstica femenina, la història de l’alimentació i d’altres temes. [Redacció d’entrades]


Col·laboradors

Castell interior està obert als col·laboradors que hi vulguin fer aportacions sobre qualsevol aspecte dels objectius indicats. Fins avui hi han col·laborat: Laia DE AHUMADA, Mònica BALLTONDRE, Agustí BORRELL, Albert CORBETO, Teresa COSTA-GRAMUNT, Vicent Josep ESCARTÍ, Joan FLORENSA, Teresa GUARDANS, Joan IBORRA, Mireia MARTÍN, Pere MARTORELL, Enric MASDEU, Xavier MIRÓ, Carme NARVÁEZ, Joan REQUESENS, Nora VELA i Verònica ZARAGOZA.

Amb el suport dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.