Lídia Pujol, Mariam Matrem

El tercer disc en solitari de Lídia Pujol, Mariam Matrem (Krik Music, 2014), conté una versió del poema de Teresa de Jesús “Alma, buscarte has en mí”, glossa del lema “Búscate en mí” que havia sentit en l’oració. Poc abans, el Nadal de 1576, la interpretació del lema havia motivat la composició del Vejamen, un divertimento a l’estil del vexamen –sàtira contra els participants d’un certamen literari o acadèmic-, en què Teresa emet la seva sentència sobre les respostes enviades pel seu germà Lorenzo de Cepeda, sant Joan de la Creu, Francisco de Salcedo i Julián de Ávila. La música és una adaptació d’una peça del Cancionero de Palacio (segles XV-XVI), atribuïda a Moxica.

El disc de Lídia Pujol ja es pot escoltar a les plataformes digitals, per exemple a Spotify (trobareu l’enllaç més avall). Acompanya el llibre de la mística italiana Angela Volpini, La cualidad humana: el deseo, la posibilidad infinita: un cristianismo para el futuro, pròleg de Teresa Forcades i traducció de Bonifacio Cabrera (Barcelona: Paso de Barca, 2014). Llibre i disc es van presentar el dia 4 de maig a Terrassa; vegeu-ne la ressenya de Laia de Ahumada al blog Paraules des del silenci.

[Maria TOLDRÀ,
filòloga]

3 pensaments sobre “Lídia Pujol, Mariam Matrem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.