“Glosa a la letrilla de santa Teresa de Jesús”

5 Teresa letrilla 1790c glosa

Glosa a la Letrilla de Sta. Teresa de Jesús, s. p. i.

En la setmana de la seva festivitat presentem aquestes poesies que tant identifiquen Teresa d’Àvila. Apareixen en format de goigs, ja que aquesta modalitat va ser usada també per imprimir textos en vers que es volien ressaltar per la seva importància o la seva estimació.

El cas de la Letrilla de santa Teresa, amb la seva Glosa, va gaudir de diverses edicions presentades en un full com el que veiem. Encara que no porta indicacions tipogràfiques, la xilografia i els escuts decoratius ens fan pensar en l’obrador barceloní de Texero, que va treballar entre finals del segle XVIII i començament del XIX, i que vàrem veure la setmana passada estampant uns goigs i un llibre d’oracions a sant Josep.

Full documentat a Amics dels Goigs.

[Nora VELA]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.