Goigs de santa Teresa de Jesús (1)

Castell Interior inicia una sèrie d’entrades dedicada a la col·lecció de goigs teresians de Nora Vela, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Nora Vela és membre de l’associació Amics dels Goigs i autora del blog Biblio goigs (2007-), on es pot trobar un repertori d’imatges digitals i recursos electrònics sobre el gènere.
Teresa goigs 1790c Lleida Escuder
Goigs, en alabanza de la seràfica verge, y mística doctora Santa Theresa de Jesús, mare, y fundadora de la Sagrada Religió reformada de Carmelitas Descalsos, y Descalsas, que se venera en Balaguer, Lleida: En la Estampa de la Viuda y Filla de Escuder, c. 1790.

Els carmelites descalços es van establir a Balaguer el 1678. La seva església estava dedicada a santa Teresa, advocació modificada posteriorment per la de sant Josep. La fundació va ser obra de Josep Roger, un barceloní resident a Balaguer.

Full documentat al fons Sol-Torres (Universitat de Lleida).

[Nora VELA]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.