Goigs de santa Teresa de Jesús (6)

Teresa gozos 1813-72c Abadal AdGGozos en alabanza de la divina cantora de las misericordias de Dios nuestro Señor, Doctora, y Seráfica Maestra en la Cátedra de la Teología mística de la oración y perfección. Singular Restauradora de la primitiva observancia del florido Carmelo, Manresa: Por Ignacio Abadal, s. a.

El nom de “ST. TARESA” apareix gravat dins de la xilografia.

Un títol tan explicatiu no és freqüent. Tampoc que el nom del titular no hi quedi incorporat, encara que el boix i els escuts carmelitans que l’acompanyen parlen explícitament de la comunitat que va encarregar-los. Pel que fa a la lletra, és la mateixa que dediquen a la santa els goigs de Camós vists anteriorment.

Teresa Carme ManresaCom sigui que l’impressor Ignasi Abadal va treballar a Manresa fins a mitjans del segle XIX, podríem vincular aquest full a l’antic convent del Carme, on figurava l’efígie de santa Teresa representada en aquest medalló, procedent del seu retaule major, actualment al Museu Comarcal de Manresa.

Full documentat a Amics dels Goigs.

[Nora VELA]

2 pensaments sobre “Goigs de santa Teresa de Jesús (6)

  1. Buenos días. Este medallón no es Santa Teresa ya que se ve al fondo la flor de lys,emblema de la Santa Catarina de Siena
    Cordialmente Manuel Navarro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.