Ponència “Versos dels segles XVI i XVII a Teresa de Jesús. Què diuen?”

Seminari de recerca de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILLC), 4a sessió 2015: Joan Requesens, “Versos dels segles XVI i XVII a Teresa de Jesús. Què diuen?”
  • Data: 17 d’abril de 2015, 12h.
  • Lloc: Sala de l’ILCC (Girona, Facultat de Lletres, Sant Domènec II, 5è pis).
  • Organitza: Institut de Llengua i Cultura Catalanes.
  • Més informació: ILLC.

“La ponència es proposa, a partir dels poemes seleccionats –alguns d’autor anònim i altres de F. Fontanella, F. V. Garcia, J. Pujades, J. Ferrer de Guissona i Lluís Juan– descobrir com uns són fets a partir de la vida de Teresa de Jesús i la seva obra i, els altres, des dels tòpics que ben aviat s’imposaren. Tot seguit fer una anàlisi de la retòrica tenint en compte les referències mitològiques i bíbliques. Finalment, les preguntes que se’n desprenen de tot plegat. Què volien transmetre els seus autors? Què, de facto, podien entendre-hi  els senzills devots de la monja carmelita? Eren poemes construïts clàssicament barrocs, o no?”


Joan Requesens (Manresa, 1944) és doctor en Filologia catalana i llicenciat en Teologia, corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de la Societat Verdaguer. Editor i investigador de textos medievals, moderns i del segle XIX. Col·laborador de Castell interior.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.