Col·loqui Identitats i fronteres culturals al món ibèric a l’Edat Moderna

IdentitatsCol·loqui internacional Identidades y fronteras culturales en el mundo ibérico en la Edad Moderna.

  • Data: 3-5 de juny de 2015.
  • Lloc: Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Lletres (Bellaterra).
  • Organitza: Departament d’Història Moderna i Contemporània.
  • Més informació: Seminario Tolerancias.

Programa

3 de juny

Inauguració. Presideix la sessió: Ofelia Rey Castelao (Universitat de Santiago de Compostel·la).

10-14h
Taula 1: Qüestions conceptuals. Discreció, confessionalització, dissimulació, il·lusió, confusió, dubte. Hi participen: Ricardo García Cárcel (coord., UAB); Diego Rubio (Magdalen College, Universitat d’Oxford); Federico Palomo (Universidad Complutense de Madrid); Miguel Ángel Melón (Universidad de Extremadura); José Luis Villacañas (Universidad Complutense); Mercedes García-Arenal (Centro de Ciencias Humanas y Sociales-CSIC).

Taula 2: Ortodòxies i heterodòxies religioses. Les terceres vies. Hi participen: Doris Moreno (coord., UAB); José Eduardo Franco (Universidade de Lisboa); Enrique García Hernán (Centro de Ciencias Humanas y Sociales-CSIC); Ignasi Fernàndez Terricabras (UAB); Michel Boeglin (Universitat Paul Valéry de Montpeller).

16-18h
Taula 3: Cristians vells i cristians nous. Hi participen: Ricardo García Cárcel (coord., UAB); Trevor Dadson (Universitat Queen Mary de Londres); Isabelle Poutrin (Université Paris-Est); Juan Ignacio Pulido (Universidad de Alcalá de Henares); Bernard Vincent (École des Hautes Études en Sciences Sociales).

4 de juny

Presideix la sessió: M. Àngels Pérez Samper (Universitat de Barcelona).

10-14h
Taula 4: Entre la terra i el cel. La construcció de la santedat. Hi participen: Eliseo Serrano (coord., Universitat de Saragossa); José Luis Betrán (UAB); Rosa M. Alabrús (Universitat Abat Oliba-Barcelona); Cécile Vincent-Cassy (Universitat de París 13-Sorbonne Paris Cité).

Taula 5: La vida quotidiana: entre l’obligació i el conflicte. Hi participen: Manuel Peña (coord., Universidad de Córdoba); Marco Antonio Nunes da Silva (Universitat Federal do Recôncavo da Bahia); Tomás Mantecón (Universidad de Cantabria); Juan José Iglesias (Universidad de Sevilla).

5 de juny

Presideix la sessió: Mª José de la Pascua (Universidad de Cádiz).

10-14h
Taula 6: Les fronteres de gènere. Hi participen: Ángela Atienza (coord., Universidad de La Rioja); Alison Weber (Universitat de Virginia); Antoine Roullet (Universitat de París-Sorbonne); Marina Caffiero (Universitat de Roma-La Sapienza).

Taula 7: Les fronteres culturals del Nou Món. Hi participen: Bernat Hernàndez (coord., UAB); José Pardo Tomás (Institució Milà i Fontanals-CSIC); Manel Ollé (Universitat Pompeu Fabra); Éric Roulet (Université du litoral Côte d’Opale).

Clausura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.