La vida privada dels llibres del CRAI Biblioteca de Reserva (Universitat de Barcelona): una mostra per celebrar els deu anys de la base de dades Antics posseïdors

La base de dades Antics posseïdors ha complert deu anys. Per a qui no la conegui, és un recurs digital que conté les fitxes descriptives de propietaris -persones i institucions- dels llibres que formen la secció de fons antic del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació de la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona -allò que molts usuaris encara coneixem com a Biblioteca de Reserva de la Universitat. El projecte, en curs d’elaboració, és una mina d’informació que sempre proporciona sorpreses agradables. No és cap sorpresa, però, constatar que la presència dels carmelites (descalços i calçats) hi és important, tenint en compte que bona part dels fons antics conventuals barcelonins passaren a engruixir la col·lecció universitària al segle XIX.

Si cliqueu sobre la imatge inferior accedireu al cercador d’Antics posseïdors, que retorna registres molt interessants si hi feu una cerca per “carmelita” o “carmelità”. No és casualitat que la imatge que actualment presideix la interfície d’aquest cercador pertanyi a un catàleg manuscrit de l’antiga llibreria carmelita de Sant Josep de Barcelona…

Per celebrar els deu anys del projecte Antics Posseïdors, el seu equip responsable ha organitzat l’exposició “La vida privada dels llibres del CRAI Biblioteca de Reserva”, que es podrà visitar des de l’11 de desembre del 2019 fins al 24 de gener del 2020 a la Sala Piferrer del CRAI Biblioteca de Lletres (Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, Gran Via de les Corts Catalanes, 585). Si algú vol saber-ne més coses, de la base de dades Antics posseïdors i de l’exposició, el dia 16 de desembre tindrà lloc una jornada sobre el projecte, que inclou una visita guiada a la mostra. Trobareu més informació al blog de Reserva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.