100 números del Butlletí de la Comunitat Carmelitana de Badalona

Des del passat mes de desembre es pot consultar en línia el número 100 del Butlletí de la Comunitat Carmelitana de Badalona. La publicació d’aquest número coincideix amb els vint-i-cinc anys d’aparició del primer, el 1994. A partir d’ara, el Butlletí CC entra en una nova etapa, abandona el format paper i passa definitivament al digital. De fet, els últims números ja es poden consultar en versió digital des d’aquí.

El Butlletí CC és una publicació trimestral d’un equip de laics propers als carmelites descalços de Badalona, coordinada els últims temps per Enric Masdeu, i que compta amb un grup d’assessors i col·laboradors, integrat tant per laics com per membres de la família carmelitana. De fet, la llista de col·laboradors d’aquests 25 anys –269 noms, més una disculpa pels inevitables oblits!– ja és una mostra indicativa de la transversalitat de la publicació, que no tan sols és un informatiu de caràcter local sobre les activitats de la comunitat de la qual neix, sinó d’iniciatives diverses d’àmbit general relacionades amb el Carmel i temes de l’actualitat social i religiosa.

Des del punt de vista de la recuperació del paper dels carmelites descalços en la història de la cultura catalana, que és l’objectiu que justifica el nostre Castell interior, cal subratllar la tasca de divulgació de figures de l’orde que es fa des de la secció “Gent nostra” del Butlletí CC: l’últim número, per exemple, conté una notícia sobre el figuerenc fra Antoni de Sant Maties (1595-1668), el representant més destacat de la mística catalana del segle XVII, i fa dos anys, al número 93, es recordava el segon centenari de la mort del tortosí fra Joan de Sant Josep (1642-1718), historiador de la província i traductor del citat fra Antoni al castellà.

Des de Castell interior també volem agrair a l’equip responsable del Butlletí CC l’amabilitat amb què s’han fet ressò d’alguns articles publicats a la nostra web, i la col·laboració puntual dels seus membres (Enric Masdeu, Xavier Miró) amb articles redactats expressament per al Castell o noves publicacions de textos antics.

Per acabar, desitgem molta sort al Butlletí CC en la nova etapa que comença. I que sigui per molts anys!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.