BIS – Bibliographia Internationalis Spiritualitatis

L’any 2019 es va fer pública la base de dades BIS (Bibliographia Internationalis Spiritualitatis), que ofereix una bibliografia acadèmica sobre teologia espiritual, estudis carmelites i antropologia teològica. Es tracta d’un projecte de la Pontifícia Facultat Teològica Teresianum en cooperació amb l’Institutum Carmelitanum, tots dos amb seu a Roma.

El seu objectiu és doble: facilitar la investigació sobre teologia espiritual i els estudis d’espiritualitat; oferir una plataforma per als estudis carmelites i fomentar la investigació en aquesta àrea.

La base de dades BIS és hostatjada per la plataforma Brepolis (de l’editorial Brepols). La primera versió (2019) conté unes 9.000 entrades bibliogràfiques i inclou bibliografia des de 2007. Es presenta en una interfície de consulta en tres llengües: anglès, castellà i italià. Permet crear alertes, rebre notificacions per correu electrònic i fer propostes de correcció o actualització dels continguts.

BIS s’havia publicat anteriorment en 41 volums des del 1969 fins al 2009, a càrrec del Teresianum (ISSN 0084-7834), que cobreixen la bibliografia dels anys 1966-2006, sota la direcció del P. Juan Luis Astigarraga, OCD, i diversos col·laboradors. Vegeu una ressenya dels primers deu anys de la publicació, firmada per Eulogio Pacho (Ephemerides carmeliticae -actualment, Teresianum– 30 [1979], p. 147-151) i una notícia sobre la presentació de BIS online que va tenir lloc el passat mes de desembre.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.