Una relíquia de Teresa de Lisieux al Bisaura

:: Joan ARIMANY I JUVENTENY, “De Lisieux al Bisaura”, Reliquiae sanctorum in Catalonia, 10 (gener-febrer 2022), p. 22-25. ::

Saludem l’entrada d’any amb el desè lliurament de la revista Reliquiae sanctorum in Catalonia (de subscripció gratuïta), dirigida per Joan Arimany, que arriba amb una nova aportació interessant per a la història i la cultura del Carmel descalç a Catalunya: un article sobre una relíquia de santa Teresa de Lisieux (un fragment de vestit) conservada en mans d’uns particulars, la família Bosch-Vergés, a Sant Quirze de Besora.

Com és habitual en la publicació, i amb el to divulgatiu que la caracteritza, el text —l’actualització de la legenda medieval, per entendre’ns— proporciona els elements que solen conformar el procés de col·lecció de relíquies: l’anècdota familiar que n’és el tret de sortida, el procediment formal d’obtenció i autenticació, un encàrrec artístic (el reliquiari) i una breu ressenya d’activitats relacionades amb la relíquia. Tot ben documentat gràficament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.