La mística extramurs

Vídeo, àudio i text de la xerrada que Laia de Ahumada, filòloga i escriptora, impulsora de les associacions Centre Obert Heura i Terra Franca, i col·laboradora de Castell interior, va fer dins del cicle Travessa cap al 2022 (Manresa, 10 de febrer de 2022), organitzat en el marc de les celebracions dels 500 anys de l’estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-2022).

Una xerrada sobre una mística que toca de peus a terra, en què no es parla de religió ni de Déu, del transcendent ni d’espiritualitat -que tanmateix hi són ben presents.

Vídeo & àudio

Laia de Ahumada

M’heu demanat una mística extramurs i és d’aquesta mística, incontenible com la lava, de la qual parlarem avui. I, contràriament al que podeu pensar, no parlaré ni de Déu ni de l’experiència del transcendent, sinó de l’eutopos, del bon lloc, i de la recerca que ens hi porta; i també de la qualitat humana, personal i col·lectiva, que ens permetrà habitar-lo. I per fer-ho, irremeiablement, haurem de tocar de peus a terra, perquè la persona mística, intra o extramurs, no és una privilegiada, i la seva experiència no és exclusiva ni inabastable. La seva experiència […] és l’experiència integral de la Vida, que tota persona està cridada a viure. És una experiència […] que “no exigeix l’adhesió a fórmules, dogmes o credos” sinó que porta la persona a “verificar la veritat d’allò que és”. Perquè, en definitiva, estem parlant d’amor i no de creences […].

 

Un pensament sobre “La mística extramurs

  1. El més interessant del que he llegit entre tot el que vol vincular-se a aquest any Ignasià que tot just comença…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.