Els Diàlegs de carmelites, de Bernanos, a Figueres

Del 12 al 30 d’abril es poden veure a la seu històrica del Casino Menestral de Figueres els Diàlegs de carmelites (1938), de Georges Bernanos, en una versió de la companyia La Funcional Teatre. L’obra, que es presenta com a primera part del projecte Díptic: Una opció de vida, es complementa amb les representacions, del 10 al 26 de maig, d’Un cor normal (1989), de Larry Kramer, i altres activitats al llarg dels mesos d’abril i maig.

Més informació i compra d’entrades: Figueres Escena.

En plena Revolució Francesa, una jove decideix abandonar els privilegis de la seva classe social per refugiar-se en la vida monàstica. Dins del convent, fugint d’un món que li fa por, es trobarà amb la força d’un grup de dones que, tot i les seves diferències, decideixen enfrontar-se plegades a les adversitats que aquest temps convuls els provoca.

* * *

Què tenen en comú una comunitat religiosa amenaçada per l’esclat de la violència durant la Revolució Francesa i la comunitat gai de Nova York a principis dels anys 80 aterrida davant l’aparició d’un salvatge virus, la Sida? Separades per quasi dos segles en el temps i l’espai, la Funcional Teatre ha vist en elles l’oportunitat de reflexionar sobre un dels grans pilars de la condició humana: la capacitat de resiliència, la força del col·lectiu, l’esperança i, definitivament, l’amor. Tot això, serà possible portant a escena, entre els mesos d’abril i maig, el que han anomenat Díptic: Una opció de vida que engloba la representació de dues obres de gran potència, sota la direcció de Josep Maria Cortada: Diàlegs de carmelites i Un cor normal […]. (Cristina VILÀ, «La Funcional Teatre reflexiona sobre la força de la resiliència humana en una doble producció», Empordà (4/04/2024)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.