Escac i mat al Rei (CP [V] 16,1)

[1] No us sembli pas massa tot això que precedeix perquè, com diuen, entaulo el joc. M’heu demanat que us parli sobre el principi de l’oració; jo, filles, si bé Déu no m’ha portat per aquest principi, perquè aquestes virtuts encara no han germinat en mi, no en sé d’altre. Doncs, creieu-me: en el joc dels escacs, qui no sap concertar les peces difícilment sabrà jugar bé, i qui no sap fer escac al rei tampoc no li sabrà fer mat. M’haureu de reptar, perquè us parlo de joc, ja que en aquesta casa no n’hi ha ni n’hi ha d’haver. Això us farà veure quina mare us ha donat Déu, que fins sap aquesta vanitat. Tanmateix diuen que algunes vegades és lícit. I oi tant com ho serà per a nosaltres de jugar així, i que aviat farem mat al Rei diví, si ens hi acostumem, que no voldrà ni podrà fugir de les nostres mans!


camiTERESA DE JESÚS, Camí de perfecció. Castell interior, presentació per Joan Baptista Bertran, S.J., versió catalana de Bonaventura dels Sagrats Cors [Gilabert], C.D., i de Roser de la Santíssima Trinitat [Segimon], C.D., Barcelona: Editorial Nova Terra, 1975, p. 81.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.