“Alma, buscarte has en Mí”

Alma, buscarte has en Mí, y a Mí buscarme has en ti. De tal suerte pudo amor, alma, en Mí te retratar, que ningún sabio pintor supiera con tal primor tal imagen estampar. Fuiste por amor criada hermosa bella, y así en mis entrañas pintada, si te perdieres, mi amada, Alma, buscarte has en Mí. … Continua la lectura de “Alma, buscarte has en Mí”

Papers on la mare Teresa escrivia coses que Déu li deia

[30] Avía leydo en un libro que era imperfeción tener imágines curiosas, y ansí quería no tener en la celda una que tenía, y también antes que leyesse esto me parecía pobreza tener ninguna sino de papel, y como después ley esto, ya no las tuviera de otra cosa. Y entendí del Señor esto que … Continua la lectura de Papers on la mare Teresa escrivia coses que Déu li deia

Caterina de Cardona (F 28,21-36)

[21] Paréçeme no será cosa oçiosa tratar aquí algo de su vida y por los términos que nuestro Señor quiso se fundase allí este monesterio [i.e. Villanueva de la Jara], que tanto provecho á sido para muchas almas de los lugares de el rrededor, según soy ynformada; y para que viendo la penitençia de esta … Continua la lectura de Caterina de Cardona (F 28,21-36)

La cambra de la duquessa (6M 4,8)

[8] Estic desitjant de trobar una comparació encertada per poder-vos fer comprendre alguna cosa del que us dic i penso que no n’hi ha cap de justa. Però diguem aquesta: entreu a la cambra d’un rei o d’un gran senyor (o cambril, em penso que l’anomenen), on tenen diversitat de vidres i objectes de terrissa … Continua la lectura de La cambra de la duquessa (6M 4,8)

“Sóc Jo, no tinguis por” (6M 3,5)

[5] Tornem al que he dit primer, que per a ser o no ser locucions de Déu, tant és que vinguin de l’interior, o de la part superior, o bé de l’exterior. Al meu entendre, el que dóna més seguretat és el que ara diré: primerament, la puixança i la senyoria que porten, que és … Continua la lectura de “Sóc Jo, no tinguis por” (6M 3,5)

Efectes del dard (6M 2,2-5)

[2] És ben diferent de tot el que nosaltres ací podem procurar i fins i tot dels gustos que queden explicats; perquè moltes vegades, estant la mateixa persona distreta i sense tenir la memòria posada en Déu, Sa Majestat la desperta, talment un estel que passa de pressa o bé un tro, per més que … Continua la lectura de Efectes del dard (6M 2,2-5)

Les enraonies de la gent (6M 1,3)

[3] Encara que no tenia intenció de parlar de tot això, he pensat que hi pot haver alguna ànima que s’hi trobi i li serà de molt consol saber què acostuma a passar a aquells a qui Déu fa semblants mercès, perquè veritablement aleshores sembla que tot s’ha perdut. No ho explicaré ordenadament com succeeix, … Continua la lectura de Les enraonies de la gent (6M 1,3)

El capoll de seda (5M 2,2-4 i 8)

[2] Ja haureu sentit contar les meravelles en la manera com es cria la seda -que solament Ell podia fer una tal invenció, i que una sement, semblant als grans de pebre, tan petits, quan ja comença a haver-hi fulla a les moreres, amb la calor, comença a viure (tot i que jo mai no … Continua la lectura de El capoll de seda (5M 2,2-4 i 8)

Em sembla (5M 1,7-8)

[7] Em sembla que no us veig del tot satisfetes i que encara sentiu temor d’enganyar-vos, puix que és costosíssim d’examinar l’interior de l’ànima. Per a aquells qui han passat per aquestes coses ja basta el que he dit, perquè és gran la diferència; però, amb tot, us vull donar un senyal clar a fi … Continua la lectura de Em sembla (5M 1,7-8)

Místiques i badoques (4M 3,11-13)

[11] Encara que ja ho he avisat en altres indrets, us vull advertir d’un perill en què he vist caure moltes persones d’oració, en especial dones, perquè, com a més febles, hi ha més cabuda per al que vaig a dir, i és que algunes són tan flaques per la molta penitència i oració i … Continua la lectura de Místiques i badoques (4M 3,11-13)