Més sobre Marta i Maria (CP [V] 31,5)

[5] És molt gran la mercè que el Senyor fa a qui concedeix això, perquè és acoblament de vida activa i contemplativa. Llavors el serveix amb l’una i amb l’altra alhora, perquè la voluntat es manté en la seva obra –sense saber com actua– i en la contemplació, i les altres dues potències serveixen en el que és propi de Marta, de manera que aquesta i Maria van juntes. Conec una persona que el Senyor posava sovint en aquesta situació i no s’entenia; ho demanà a un gran contemplatiu, el qual li respongué que era molt possible i que també li esdevenia. En conseqüència, vista la gran satisfacció amb què l’ànima està en aquesta oració de quietud, jo penso que la voluntat deu estar quasi unida contínuament amb l’únic que la pot satisfer.


camiTERESA DE JESÚS, Camí de perfecció. Castell interior, presentació per Joan Baptista Bertran, S.J., versió catalana de Bonaventura dels Sagrats Cors [Gilabert], C.D., i de Roser de la Santíssima Trinitat [Segimon], C.D., Barcelona: Editorial Nova Terra, 1975, p. 149.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.