Carmelitas descalzas de Cataluña y Baleares, de Gabriel Beltran, disponible a la xarxa

A la publicació a la xarxa de les Fuentes históricas de la provincia O.C.D. de San José, de l’arxiver i historiador de l’orde Gabriel Beltran, s’afegeix ara la del complement d’aquesta obra per a la branca femenina del Carmel descalç català: Carmelitas descalzas de Cataluña y Baleares. Documentación histórica: 1588-1988 (Roma: Teresianum, 1990). L’obra es pot descarregar des d’aquí, dividida en dos arxius: primera part i segona part.

Seguint el camí obert amb el llibre dedicat als carmelites descalços de Catalunya i Balears […], aquesta voluminosa obra conté una àmplia selecció de documents sobre les religioses de la mateixa província. “Se ha intentado dar preferencia a la fundación y primeros años de vida conventual de los monasterios, a las relaciones entre los mismos y a la presencia entre ellos de los religiosos de la Orden […]. La documentación viene publicada por orden cronológico de fundación de cada monasterio. Estableciendo, en algunos casos, una doble sección también cronológica: documentos referentes a toda la comunidad, y documentos sobre religiosas en particular”. En total, es publiquen 163 documents referents als 25 monestirs que, en un moment o altre de la història, entre 1588 i 1988, van ser presents a Catalunya i Balears. El volum es completa amb un catàleg de totes les religioses de la província i amb un índex de persones i llocs. [Agustí Borrell, “Gabriel de la Cruz, Beltran i Larroya (1928-1998). Datos biográficos y bibliografía”, Archivum Bibliographicum Carmeli Teresiani, 36 (1999)]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.