Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, de Mercè Gras, disponible a la xarxa

Es posa a l’abast de l’investigador la versió digital del llibre Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona. Art i història (Barcelona: Carmelites Descalços de Catalunya i Balears, 1993). Es tracta d’una monografia profusament il·lustrada sobre l’actual església dels carmelites descalços de Barcelona, al carrer Diagonal, redactada per la historiadora M. Mercè Gras a partir de la documentació conservada a l’Arxiu dels carmelites descalços de Catalunya i Balears, del qual l’autora és responsable, i altres fonts recollides en la bibliografia final.

El llibre s’obre amb una primera part de contingut històric. S’hi relata l’arribada i la implantació dels frares a Barcelona a finals del segle XVI, l’exclaustració i la restauració de la província, els projectes de construcció dels nous convent i església, els incendis i destruccions de juliol de 1936 i les reformes posteriors fins al conveni de restauració de la façana de 1992. La segona part se centra en l’anàlisi descriptiva dels elements arquitectònics, pictòrics i escultòrics de l’església, amb una àmplia atenció a la iconografia carmelita que s’hi desenvolupa. La tercera i última part conté semblances biogràfiques dels responsables de la seva construcció: els arquitectes Josep Domènech i Estapà i el seu fill Josep Domènech i Mansana, el ceramista Lluís Bru i Salelles i descendents, el pintor Francesc Labarta i els escultors Rafael Atché, Josep M. Camps i Arnau, Vicent Navarro i Romero i Manuel Puig i Genís.

Un pensament sobre “Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, de Mercè Gras, disponible a la xarxa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.