Curs d’estiu “Monges: Cultura i llibertat”

Curs de la Universitat d’Estiu Ramon Llull 2018: “Monges: Cultura i llibertat”

  • Data: 2-6 de juliol de 2018, de 16.30 h. a 19.30 h.
  • Lloc: Facultat de Filosofia de Catalunya (carrer Diputació, 231, Barcelona) i Reial Monestir de Pedralbes.
  • Organitza: Universitat Ramon Llull.
  • Més informació: programa i matrícula a la web de la Facultat de Filosofia de Catalunya. En PDF.

Durant més de mil anys, només la clausura monàstica proporcionava les condicions indispensables per tal que les dones europees poguessin desenvolupar la seva sensibilitat espiritual o literària, les seves capacitats intel·lectuals i la seva creativitat. De vegades, la vida religiosa va ser el trampolí per trajectòries vitals sorprenents en un món dominat pels homes. Aquest curs proposa conèixer millor aquests espais de llibertat a través de la vida i les obres d’algunes monges que varen destacar com a pensadores, creadores o protagonistes del seu propi destí. Les sessions tindran lloc a la Facultat de Filosofia i al Reial Monestir de Pedralbes, la qual cosa ens permetrà contemplar in situ la dimensió simbòlica de l’arquitectura monàstica i apropar-nos a la vida quotidiana de les monges.

Entre les intervencions, en destaquem una de tema teresià:Del castell interior al castell exterior, el llegat de Teresa d’Àvila” (Javier Muriel) i una altra sobre la poetessa i historiadora Eulàlia Anzizu, clarissa de Pedralbes, amiga de Verdaguer, amb qui comparteix l’interès per la poesia mística de Joan de la Creu i Teresa de Jesús: “Eulària Anzizu i la Renaixença” (Sílvia Coll-Vinent).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.