El P. Gabriel Beltran al Diccionario Biográfico de la RAH

Ja es pot consultar la versió en línia de l’entrada que el Diccionario Biográfico Español (Real Academia de la Historia) dedica al P. Gabriel Beltran i Larroya (1928-1998) -Gabriel de la Creu-, el gran arxiver i historiador dels carmelites descalços catalans, de qui enguany se celebren els 90 anys del naixement i els 20 de la mort.

L’entrada, firmada per José Vicente Rodríguez, és un resum del complet article biobibliogràfic que Agustí Borrell va dedicar a Beltran arran de la seva mort: “Gabriel de la Cruz, Beltran i Larroya (1928-1998). Datos biográficos y bibliografía” (Archivum Bibliographicum Carmeli Teresiani, 36 [1999], p. 393-462). Recordeu que teniu disponible una traducció catalana de l’article de Borrell en aquest mateix web Castell interior en el següent enllaç, des d’on també s’accedeix als PDFs d’una extensa selecció de treballs de Beltran, que inclouen obres de consulta bàsica per a la història del Carme descalç a Catalunya i les Illes, com ara les Fuentes históricas de la provincia O.C.D. de San José (Cataluña y Baleares) (Roma, 1986) i Carmelitas Descalzas de Cataluña y Baleares. Documentación histórica: 1588-1988 (Roma, 1990), a més de diversos estudis sobre la història de la província catalana de Sant Josep i les grans figures del Carmel descalç (Teresa de Jesús, Joan de la Creu i Teresa de Lisieux).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.