DigiCarmel: una nova eina digital per a l’estudi del Carmel

Aquest 15 d’octubre, dia de santa Teresa, s’ha presentat al públic el portal DigiCarmel. Thesaurus Carmelitanus, una nova eina digital de treball sobre l’orde i la seva història. S’estructura en cinc seccions: “Organigrama”, “Persones”, “Consulta general”, “Biblioteca” i “Arxiu”.

Entre les diverses prestacions que la base de dades de DigiCarmel ofereix a l’investigador, destaquem que ara mateix, des de la secció “Biblioteca”, ja permet l’accés i la consulta a través de cercador de versions digitals de bona part de les col·leccions de l’Institutum Historicum Teresianum i de revistes especialitzades en l’orde. Esperem que aquesta campanya de digitalització s’ampliï ben aviat amb noves incorporacions documentals sobre la història de l’orde a la prometedora secció “Arxiu”.

Més informació: entrevista a Angelo Lanfranchi, arxiver general de l’orde, a la web Teresa: de la rueca a la pluma.

Un pensament sobre “DigiCarmel: una nova eina digital per a l’estudi del Carmel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.